Zašto se treba okrenuti e – trgovini?

 Home / Blog / Zašto se treba okrenuti e – trgovini?
Podeli na društvenim mrežama:

Veliki Bil Gejc jednom prilikom izjavio je da Internet postaje gradski trg za globalno selo sutrašnjice. Nema sumnje da je Internet uneo megalomske promene. Izgleda da je Gejc bio pravu, zar ne?


Izrada sajtova, internet prodavnica, reklamiranje na Guglu, vođenje društvenih mreža, izrazi su koji su ovladali u rečniku poslovnog sveta u poslednjih nekoliko godina. Ako želite da vodite kompaniju, morate se prilagoditi tržištu i novim sredstvima koje ono nudi. To je jednostavno zakon slobodne trgovine. Kako bi opstali na tržištu, mnoga mala i srednja preduzeća “preselila” su svoje poslovne aktivnosti u online sferu. Ima i onih koji nastavljaju klasičnim putem, oslanjajući se na stare izvore marketinga i poslovanja. 


E-trgovina – trgovina savremenog sveta


E-trgovina, takođe, poznata i kao elektronsko poslovanje uzima maha u poslednjih nekoliko godina. Pitanje koje se samo nameće jeste zašto joj se okrenuti i koje su to dobiti koje preduzetnici dobijaju. Koristi su višestruke. U prilog tome govori veliki broj firmi koji se okreće ovom vidu poslovanja. Među glavnim prednostima koje se prepisuju novom, savremenom vidu poslovanja jesu lakoća i jednostavnost. 


Izrada web prodavnice


Kupujte iz svog doma

A šta to znači? To znači da možete trgovati iz udobnosti svog doma u bilo koje doba dana i noći. Sačuvaće vam vreme, jer ne morate ići do prodavnice da biste kupili željeni proizvod. Internet prodavnica vam pruža mogućnost da kupovinu završite u samo nekoliko koraka. Još jedna pozitivna strana internet trgovine ili e trgovine  jeste takozvana deskripcija ili opis proizvoda. Tako svaki potencijalni kupac može pročitati karakteristike proizvoda i odučiti da li želi da kupi proizvod ili ne. 


Druga strana e- trgovine odnosi se na prodaju. Kao što možete kupovati sa bilo koje tačke planete (gde postoji dobra Internet veza) tako možete prodavati svoj proizvod širom sveta. Vaši klijenti mogu biti iz bilo kog mesta na planeti. 


SEO optimizacija  sajtova 


I u ovom domenu marketing igra važnu ulgou. Da biste bili vidljivi na Guglu i zauzeli što bolju poziciju na Internet pretraživaču, potrebno je poraditi na optimizaciji sajta koji je zapravo vaša prodavnica ili portfolio na Internet tržištu. Optimizacija sajta, poznatija pod nazivom SEO predstavlja proces gde je glavni cilj što bolje pozicioniranje sajta na Guglu za određeni set fraza. On zahteva vreme i strpljivost, ali ako se radi na pravi način, rezultati će se ubrzo ukazati kroz povećan broj relevantnih poseta vašem sajtu i to sve preko organiskih poseta. A prave rezultate ćete osetiti kada ti posetioci postanu vaši klijenti i kupci. 


Izrada internet prodavnice


Izrada online prodavnice ne samo da štedi vaše vreme već i novac. Pitate se kako? Prosto je. Ulaganje u internet prodavnciu je daleko manje od ulaganja u otvaranje klasične prodavnice. Za otvaranje prave prodavnice morate da zakupite lokal, pa da ga lepo opremite, uredite i konstatno održavate. Priznaćete, to nosi sa sobom određene troškove i izdatke. Kod internet prodavnice ne morate da imate sve artikle u rafovima kao što je slučaj kod prave, ne morate da iznajmljujete lokal, što vam u startu štedi novac. Kada sagledate sve aspekte videćete da vam se već na samom početku isplati internet prodavnica u poređenju sa pravom, klasičnom. Pozitivni rezultati vidljivi nakon samo nekoliko meseci. 


Izrada internet prodavnice


Ukoliko se još uvek premišljate u vezi sa e- trgovinom, ubrzajte se. Znate kako kažu, vreme je novac !


Podeli na društvenim mrežama: