Remarketing

 Home / Blog / Remarketing
Podeli na društvenim mrežama:

Google Remarketing

Remarketing kao najisplativiji vid reklamiranja

Remarketing je svakako jedan od najmoćnijih vidova reklamiranja.
Da li vam lepo zvuči da možete klijentu koji ode sa vašeg sajta prikazivati i dalje vašu ponudu na drugim internet sajtovima? To je svakako izvodljivo sa Google Adwordsom uz pomoć remarketing reklamiranja.
Evo kako ovo u praksi radi:
Imate web shop - klijent dođe na vaš sajt, pogleda neke stvari i iz nekog razloga ne kupi proizvod sa vašeg sajta (recimo nije mu kartica za plaćanje pri ruci ili pukne internet veza...). Sledećeg dana potencijalni klijent - kupac pali svoj omiljeni video zapis na YouTubu - kad na njemu - reklama vašeg internet sajta. Na ovaj način vi podsećate klijenta da je bio kod vas na sajtu. Klijent dolazi na vaš sajt i tako u krug...
Sa strane AdWords-a - to izgleda ovako: AdWords prati sve klijente koji su bili na vašem sajtu i na drugim sajtovima gde postoje Google oglasi, AdWords plasira preko AdSense-a oglas vašeg sajta.


Zašto je remarketing efikasan?

Remarketing je vrlo efikasan iz jednog osnovnog razloga:
- Ljudi žude za onim što viđaju redovno!
Ukoliko vi jednom čoveku plasirate oglas i on ga viđa redovno, nesvesno mu stvarate želju da to kupi jer ukoliko je bio već na vašem sajtu - 100% postoji bar malo interesovanje za vaš proizvod ili usluge, kada mu se oglas prikazuje redovno to interesovanje drastično raste.

Još jedna velika prednost remarketinga u odnosu na klasično oglašavanje putem ključnih reči je novac. Zavisi za šta se oglašavate, ali u većini slučajeva je remarketing daleko jeftiniji nego klasičan marketing ključnim rečima.
Naravno da bi remarketing bio moguć, obavezno je da na neki način prvo dovedete ljude na sajt pa je najbolje rešenje kombinovanje remarketinga i nekog drugog vida oglašavanja - pa što da ne i Facebook oglašavanja, koje je svakako u većini slučajeva jeftinije od Google oglašavanja.Podeli na društvenim mrežama: