Kvalitet vs cena

 Home / Blog / Kvalitet vs cena
Podeli na društvenim mrežama:

Kvalitet vs Cena


Šta vam je zaista bitno pri izradi sajta?
Da li ste od onih koji gledaju da
cena izrade sajta bude što manja ili želite da vaš sajt izgleda i funkcioniše odlično?

U našoj zemlji imate obe ponude u velikim količinama. Na žalost cene su toliko niske da omalovažaju rad programera i dizajnera koji su sajt napravili. Danas možete kupiti sajt za 1/4 prosečne plate u Srbiji. Da li je to stvarno moguće i koliko su takvi sajtovi kvalitetni?

Da, to je stvarno moguće, programeri se utrkuju da ponude najnižu
cenu izrade sajta zbog ekonomskog raspada u zemlji pa samim tim većina ide logikom - bolje išta nego ništa. U svetu je rad programera i dizajnera daleko cenjeniji pa se izrada internet sajtova kreće od osnovnih paketa po ceni od 500-600 evra do zahtevnijih sajtova koji mogu koštati i do par hiljada evra.

Na radost klijenata kod nas u zemlji možete pronaći firme koje će uraditi sajt za 10 puta manje novca.

Koliko su ovakvi sajtovi kvalitetni to vam ne možemo reći. Prosto nismo imali mogućnost da neko za nas napravi sajt - obično to radimo sami :)
Obično se za nisku
cenuizrade sajta vezuje i veoma kratka izrada sajta. Malo je nemoguće uraditi dobar sajt za 2-3 dana, sem ako nemate vojsku ljudi koji rade za vas. Ono što je sigurno, takvi sajtovi se obično rade u nekom već gotovom besplatnom CMS-u (sistemu za samostalno upravljanje sajtom, kao što su Joomla, Wordpress, Drupal...)

Ovi CMS sistemi su doživeli svoj procvat baš iz razloga što su besplatni i dosta toga je već urađeno, vama ostaje samo da "sklopite kockice" i sajt je gotov i spreman da ga vidi svet.


Mi izbegavamo besplatne CMS sisteme jer većina njih ima propuste u funkcionisanju. Možemo pohvaliti Wordpress kao jedan od najboljih besplatnih CMS sistema kome "skidamo kapu". Jedno je sigurno, svi CMS sistemi u svojoj bazi podataka imaju gomilu nepotrebnih stvari koje su tu za svaki slučaj ako vam zatrebaju.

Ukoliko se pravi jednostavan sajt za prezentaciju neke firme, koji će sadržati 5-6 osnovnih strana, kao što su opis firme, kontakt strana i slično, i znate zasigurno da nećete mnogo često menjati sadržaj sajta, zašto biste podatke smeštali u bazu? Prosto nema potrebe, još pogotovo natovariti bazu svim i svačim.

Ukoliko želite sajt za što manje novca imajte u vidu da će i ti programeri želeti da što pre odrade vaš sajt i završe sa tim, jer neće biti baš srećni što moraju da rade sajt za male pare.


Podeli na društvenim mrežama: