Kako povratiti sajt od Google Pingvina 3.0?

 Home / Blog / Kako povratiti sajt od Google Pingvina 3.0?
Podeli na društvenim mrežama:

Google pingvin 3.0


Google Pingvin je novi Google-ov algoritam za pretragu. Mnoge firme koje se bave SEO optimizacijom su bukvalno uništene ovim update-om. Ovaj novi Google-ov algoritam bi trebao da utiče na sajtove koji su se bavili strategijama koje nisu dozvoljene od strane Google-a. Mnogi smatraju da je ovaj algoritam pogodio i gomilu nedužnih sajtova.


Neki od naših sajtova su takođe pogođeni novim Google algoritmom. Morali smo da nađemo problem jer radimo isključivo po propisima Google-a.
Brzo smo otkrili šta je uzrokovalo pad nekih naših sajtova. Google prosto ne voli linkovanje gde se linkuje samo domen sajta za samo par ključnih reči. Mi smo imali nekoliko ključnih reči za koje smo optimizovali svoje sajtove, pa nas je ovaj algoritam pogodio.

Mesec dana kasnije... Svi sajtovi su vraćeni na svoje mesto!

Evo kako...

Neophodno je linkovati svoj sajt za više ključnih reči ili ga linkovati preko slika bez "anchor" teksta. Svi linkovi se moraju što pre ispraviti, kako bi Google popisao nove promene. Za oko mesec dana možete očekivati poboljšanja.

Optimizacija sajta je veoma delikatan posao, ukoliko ga rade ljudi koji nisu sposobni da isprate sve promene koje će nam Google doneti imaćete samo problema. Retko koja firma koja se bavi SEO optimizacijom će uzeti da radi sajt koji je pogođen sa nekim Google update-om algoritma. Ukoliko firma koja vam već radi SEO optimizaciju nije sposobna da se sama izbori sa svim izmenama koje nam donosi Google - biće neophodno da uvek iznova pravite novi sajt. 


Podeli na društvenim mrežama: