Kako poboljšati Page Rank sajta?

 Home / Blog / Kako poboljšati Page Rank sajta?
Podeli na društvenim mrežama:

Google Page Rank


Google Page Rank - PR je jedna od stavki koje su veoma bitne pri optimizaciji sajta. Google Page Rank je broj od nula do deset i govori o tome kako je Google ocenio kvalitet vašeg sajta.
Page Rank Google obično menja oko 2 puta godišnje, t.j. 2 puta godišnje google proverava da li je sajt postao kvalitetniji ili lošiji i menja ocenu ukoliko je to potrebno.

Novi web sajtovi uopšte nemaju PR t.j. on je Null - ništa. To znači da još uvek Google nije dao ocenu za taj sajt. Samo jako kvalitetni sajtovi, kao što su facebook.com ili twitter.com mogu imati veoma visoku ocenu - 9 ili 10. Dobrom ocenom Google-a se smatra i PR 3 ili PR 4. Ovo su takođe pokazatelji da je web sajt kvalitetan.

Proverite Page Rank vašeg sajta:
http://checkpagerank.net/index.php


Kako povećati Page Rank sajta?

Linkovi, linkovi i samo linkovi... Potrebni su vam linkovi sa drugih sajtova. Google vrednuje link ka vašem sajtu, sa drugog sajta koji je kvalitetan. Recimo ukoliko imate PR 0 vama će biti dobar i link sa sajta koji ima PR 1... ALI....

PR 1 vs PR 5

Da li je za vas isto da li imate link sa sajta koji ima PR 1 i sa sajta koji ima PR 5? Naravno da nije. Objasnićemo to ovako, iz realnog života... Pokušavate da uđete u klub gde je strašna gužva i stojite ispred vrata kao i drugi ispred vas. Kao prijatelja imate konobara - u ovom slučaju on je PR 1, naravno uz par dogovora, njegovih sugestija ljudima iz obezbeđenja itd vi ćete na kraju ući u klub na ta vrata. Ali, ako za prijatelja imate menadžera tog kluba, ovom slučaju on je PR 5, on će vas uvesti na druga vrata u klub, ugostiće vas u svojoj kancelariji i dobićete piće gratis. Na taj način ste daleko brže ušli u klub.

Ista priča je i sa linkovima, stotine linkova sa sajtova koji imaju PR1 mogu biti manje vredni nego jedan link sa sajta koji ima PR5.

Kada Google da dobar PR on i veruje tom sajtu bezuslovno, visok PR se ne može tako lako zaslužiti.


Podeli na društvenim mrežama: