Izrada sajta za mobilne telefone

 Home / Blog / Izrada sajta za mobilne telefone
Podeli na društvenim mrežama:

Izrada sajta za mobilne telefone


Imam sajt i šta sad...

Obavezno proverite da li je vaš sajt optimizovan za prikaz na mobilnim telefonima nove generacije.
Kako tehnologija napreduje tako se i mobilni telefoni razvijaju u prave računare. U vašem džepu možete poneti celu svoju kancelariju i prikazati bilo koji podatak, bilo kad.

Mobilni provajderi nam omogućavaju da koristimo internet bilo gde u bilo kom trenutku (u autobusu, dok čekate red u pekari, na semaforu...).

Prema analizi Google kompanije čak 52% ispitanika ne bi sarađivalo sa firmom koja nema sajt koji je optimizovan za mobilne uređaje. Sam Google, kada pretražujete preko mobilnih uređaja, daje odmah informacije da li je sajt prilagođen za mobilne uređaje. Trenutno ova stavka ne utiče na optimizaciju sajta, ali se nikada ne zna kakve algoritme Google može uvesti.

Po sadašnjoj statistici Google-a ~ 43% celokupnog korišćenja interneta se koristi preko mobilnih uređaja, ostalo su tablet računari, laptop i desktop računari. Do 2017 godine Google prognozira da će ovaj procenat porasti na preko 75%.

Ukoliko nemate urađen sajt za mobilne uređaje, odmah imajte u vidu da je vaš posao smanjen za većinu korisnika koji vaš sajt posete preko mobilnih telefona.


Podeli na društvenim mrežama: