Hosting

 Home / Internet bukvar / Hosting
Podeli na društvenim mrežama:

Hosting je usluga koju firma koja se bavi internetnom i prodajom resursa svojih servera može da pruži fizičkom licu ili firmi. Ovi serveri imaju stalnu - veoma brzu vezu sa internetom pa korisnici mogu pristupati sadržaju tih servera. Hosting u većini slučajeva služi da bi se na njega postavila web prezentacija. Hosting kompanije pružaju ovu uslugu tako što klijentu daju na korišćenje jedan deo svog - svojih servera ili ponekada i ceo server - zavisi od potreba klijenata. Na jednom web serveru se mogu naći više korisnika hosting usluge. Svaki korisnik može imati jedan ili više domena - internet sajtova koji se pokreću sa njegovog hostinga.

Svaki hosting provajder se trudi da obezbedi svojim serverima stabilnu vezu sa internetom kako bi korisnici imali odličan odziv kada otvaraju neku web prezentaciju.

Hosting se može koristiti i za čuvanje nekih dokumenata. Smatra se da je server koji ima usluge hostinga, daleko stabilniji od naših kućnih računara.

Cena internet hostinga nije svuda ista i uglavnom zavisi od iskorišćenja resursa. Iskorišćenje resursa se povećava sa povećavanjem poseta i sadržaja koji se učitava na web sajtu.

Uz izradu sajta kod nas, dobijate besplatan hosting godinu dana. Saznaj više na našoj stranici sa cenovnikom: Saznaj više


Podeli na društvenim mrežama: