Black Hat SEO

 Home / Blog / Black Hat SEO
Podeli na društvenim mrežama:

Image title


Danas je SEO optimizacija - pozicioniranje sajtova na Google pretrazi veoma unosan posao koji donosi dosta novca.
Iz tog razloga su stvorene mnoge firme koje su počele ovim da se bave i koje vam garantuju određenu poziciju za zadatu ključnu reč, gde vi nakon toga njima isplatite priličan novac.

Naravno sve to zvuči lepo - vaš sajt osvane na prvoj stranici Google-a za manje od mesec dana a do tražene pozicije već za mesec i po. Vi isplatite novac a kroz 2-3 meseca vaš sajt nestane sa Google pretrage. Šta se tu zapravo dešava?

Google je mašinerija koja redovno popisuje sve sajtove sveta, međutim da bi Google prepoznao vaš sajt kao kvalitetan, potrebno je vreme. Google mora redovno popisivati vaš sajt i analizirati sve stvari koje su bitne za poziciju vašeg sajta. Jedna od - još uvek - veoma bitnih stvari za SEO optimizaciju su linkovi ka vašem sajtu. Linkovi su legitiman način da se pokaže kvalitet vašeg sajta. Ukoliko veliki sajtovi podele link do vašeg sajta to za Google znači da veliki i dobro rangirani sajtovi prepoznaju vaš sajt kao kvalitetan i dele link ka njemu. Naravno u obzir se uzimaju svi sajtovi a ne samo najkvalitetniji.


Uloga Black Hat SEO stručnjaka

Uloga ovakvog stručnjaka bi bila da pronađe što više linkova ka vašem sajtu za što kraće vreme. To je danas veoma lako - postoje razni programi koji naprave link na nekim sajtovima - koji vodi ka vašem sajtu u roku od samo par minuta. Možete na ovaj način dobiti i na hiljade linkova.
Linkovi, pored klasičnih linkova, koji su vidljivi, mogu biti i često su nevidljivi za običnog korisnika. Google čita kod sajta, on nema oči - pa se naprave linkovi koji su recimo u istoj boji kao i pozadina sajta, pa su linkovi za posetioce nevidljivi ali ih Google registruje.

Na ovaj način vi možete dobiti ogroman broj linkova kroz samo par dana i onda možete mirno pratiti kako se pozicija vašeg sajta poboljšava.

Naravno Google je raznim update-ovima rešio ovo, ali opet postoji taj "mali" zastoj koji je potreban da se to sve popiše i Google shvati da je reč o Black Hat SEO. Sajt koji bude pogođen "penalima" od Google-a se obično nalazi na nekoj strani do koje niko ne dolazi. Može da vam se desi da vrlo lako budete na prvom mestu pretrage 5 - 6 meseci i onda u jednom danu, padnete na 1 poziciju ali 11 strane.

Kako oporaviti sajt od Google "penala"?

Možete pogledati naš blog u kome smo opisali kako možete oporaviti sajt:
https://www.sajtovi-izrada.com/kako-povratiti-sajt-od-google-pingvina-3-0.html


Podeli na društvenim mrežama: